1970 Mercury Marquis 2dht.

Har du lyst å være med i AMCAR Askøy Ungdomsmekkegruppe? Se her.

17.oktober 2018 ble Ungdomsmekkerne i AMCAR Askøy tildelt årets antimobbepris "Et hjerte mot mobbing" av Askøy Kommune. De fikk et flott diplom og en gavesjekk på kr.25.000,-. GRATULERER!
Det var Jørgen Skråmestø Pedersen, Brage Skorve Haugland, Ida Konglevoll, og Joakim Flagtvedt som sammen med ledere/mentorer Christopher Geitung, Johnny Lillefosse og Erik Basteson som var tilstede og mottok prisen fra Ordfører Terje Mathiassen.
Se video på 6 minutt av prisutdelingen og begrunnelsen for tildelingen på youtube her.
Se hele markeringen av Antimobbedagen 2018 (1 time og 45 min) i Askøy Kommunestyresal på youtube her.

23.mai 2018 ble bilen offesielt avduket. 6 sponsorer, Ordfører, Kultursjef, Lions og Gjensidigestiftelsen var tilstede.


Tilstede på avduking var også lokalavisen Askøyværingen, som laget en superfin reportasje...(på trykk 26.mai 2018)AMCAR delte ungdomsmekkerne sitt innlegg 20.mai 2018, og det ble kjapt lest av ca 4000 personer.Her deler ordføreren ut et gavekort på kr.3000,- til prosjektet! Takk, og Graulerer!Flott gjeng med ungdommer sammen med sine ledere og mentorer på Florvåg Kai.

Ungdommene grovsparkler og finsparkler. De er opplært av Johnny Lillefosse og har fått finsparkelkurs av Bart Bialy. Nå er det klart for lakkering.Her er det snart klart for sprøytesparkelMotor er lakkert blå og toppdeksel sorte...knalltøft...og de som har lakkert er tenåringer...stilig...

Panserhengsler og braketter er lakkert sort i påsken 2018. Dette er gjort av ungdommene.  Nå skal front grunnes...og lakkeres...med hjelp fra Bart Bialy

Utløfting av motor for gjennomgang i oktober 2017, Her sammen med Mentorene Johnny Lillefosse, Christopher Geitung og Erik Basteson.Right On Bil & MC Mønstring på Sotra, Bergen i august 2017.

Stand under sykkel-VM 2018 på Shell/7-eleven Kleppestø.1.mai 2017 på Eikås, Bergen ACC.3.november 2016 dro AMCAR Askøy igang med egen bil for ungdomsmekkerne.
5 gutter og 3 jenter stilte opp og sa, JA! Vi vil være med!
Og slik ble det! Her er jentene igang med nedpussing av sort silkematt rundt baklyktene for å heve bilens standard.Bilen er en 1970 Mercury Marquis 2dht. 
(2 dørs hardtop brukes når du kan rulle ned vindu i dør og sidevindu for baksetepassasjer uten at det er en dør-ramme som står igjen)Her pusses det på den andre baklykten. Bilen skal brukes i sommer, og må være ferdig til Vårmønstringen (kristi himmelfartsdag 25.mai 2017)Bagasjelokk skal lakkeres innvendig og utvendig. Taket skal også lakkeres utvendig. Her jobbes det både på bagasjelokk og tak.Fint sandpapir og en nøye hånd skal til for å få dette pent.Oppå bakskjermer skal lakkeres samtidig med tak. Her har ungdommene vært med og fått opplevd sveising, tinning og sparkling.En nøye hånd pusser godt nedi takrenner på utvendig tak. Til venstre står Bjørn Sandvik, en av lederne/mentorene i 2016/2017.
Han har gjort denne type jobb på flere biler, og er en god mentor for jobben.Johnny Lillefosse er den som skal holde lakksprøyten når bilen skal få på lakk på tak, bagasjelokk og oppå bakskjermer.Det er ferdig malt inni gulv på baki bagasjerom. 
Støydempingsmatter er kjøpt inn og skal limes fast før nytt teppe legges og setene monteres tilbake.
Bremsene har fått en gjennomgang / service.
Støtfanger har vært av bilen i vinter og malt inni, og braketter har vært sandblåst og behandlet. 
Rust er som sagt fjernet rundt bakrute, og Øystein Fengestad var med og fikk sviset.
Ungdommene har selv tinnet og sparklet.
Nå gjenstår lakkering av tak, bagasjelokk og polering av resten av bilen.Her er et bilde fra juleavslutningen 2016.

Eier er AMCAR Askøy Ungdomsmekkegruppe

Torsdag 3.november 2016 var en historisk dag i AMCAR Askøy sitt eget Mekkelokale.
Med midler fra Gjensidigestiftelsen  startet AMCAR Askøy med egen Ungdomsmekkegruppe med egen bil, en -70 Mercury Marquis 2dht. 
6 gutter og 2 jenter.
Dette er da ikke historisk, vil kanskje mange si. Dette har vi gjort mange ganger før, sier den eldre garde.
Jo, dette er historisk...fordi bilen er registrert og har norske skilt og skal være ungdommenes bil og frakte dem til og fra treff og Cruisinger hele sommeren. Mekkingen skjer hovedskalig på vinteren med kun småmekking på sommeren...ja, dette er historisk!
Ledere og Mentorer i 2016/2017 var Bjørn Sandvik og Michael Nytun.
Ungdommene skal styre det meste selv, og følges opp av ledere og mentorer. Ungdommene får eget verktøy og verneutstyr.
Første kveld gikk med til å sette opp liste. Jentene tok initiativ og noterte ned lite hull i koffertrom, polering av bil, feste av eksosanlegg og bytte av varmeapperat pluss mange småting.
Vinyltak er løst med litt overflaterust under og må byttes. Bremsene trenger en gjennomgang.
Dette blir spennende.
To av ungdommene er allerede med i "Mekkeriet", som holder til vegg i vegg.

Tilbake